KURKUMA ZA SVAKI DAN
Razloga da uvedete ovaj začin u ishranu ima dosta.
Onaj najvažniji jeste zdravstveni. Naravno, to nije onaj koji nas u
najvećem broju slučajeva dovodi do uvođenja ove navike u svakodnevnicu.
Jedan od glavnih razloga uvođenja kurkume u svakodnevnu naviku jeste laka upotreba kao začina u prahu prilikom spravljanja jela. Tome se može pridodati i pristupačna cena.
Kurkuma zadržava većinu svojih dobrih uticaja
na zdravlje i nakon termičke obrade. To omogućava skoro neograničenu
primenu i ispoljavanje njenih dobrih uticaja na zdravlje kroz svako
spravljeno jelo u koje ste je dodali.
Osim toga što možete prah kurkume da dodate u kuvana jela, takođe je možete koristiti i prilikom mešenja testa (što će mu dati lepu žutu boju). Tako, prah kurkume možete dodati kad pravite:
-hleb, kifle, peciva...
-palačinke
-projare, pite slane ili slatke
-razne grickalice itd.
Testo sa kurkumom ima lepu žutu boju.
Testo sa kurkumom ima lepu žutu boju.
Blag ukus i aroma kurkume upravo sve ovo omogućava.
Da biste pojačali dejstvo kurkumina, obavezno dodajte mleveni crni biber
(gde je to moguće). Biber osim sopstvenih balgodeti po zdravlje ima
sposobnost da pojača delovanje aktivnih sastojaka kurkume i do 2000
puta!
Comments
Post a Comment